KANA - VOL AU VENT
Perinteisesti belgialainen kana - vol au vent haudutellaan tuntikausia ja tarjoillaan voitaikinaan tehdyistä vannikkeista. Tässä hieman kulmia oikaistu ja nopeampi versio.
45 min.
4:lle
AINEKSET:
-
300 g broilerin rintafileitä
-
150 g broilerin jauhelihaa
-
200 g herkkusieniä viipaloituna
-
n. 1.5 litraa valmista kanalientä
-
30 g voita
-
40 g vehnäjauhoja
-
suolaa ja pippuria
-
tuoretta persiljaa hienonnettuna
-
öljyä paistamiseen
-
1 levy valmista voitaikinaa
-
1 kananmuna kevyesti vatkattuna
OHJEET:
Leikkaa muoteilla voitaikinasta koristeita.
Voitele voitakinakoristeet kananmunalla.
Paista uunissa 200 asteessa 10 - 15 minuuttia kunnes ruskistuneet.
Keitä rintafileitä kanaliemessä 15 - 20 minuuttia.
Pyörittele jauhelihasta pyöryköitä ja keitä niitä yhdessä kanafileiden kanssa viimeiset 5 minuuttia.
Nosta rintafileet ja pyörykät kattilasta ja revi rintafileet palasiksi haarukalla tai käsin. Säästä kanaliemi myöhempään käyttöön.
Paista herkkusienet pannulla öljyssä kypsiksi n. muutama minuutti.
Kuumenna pannulla voi ja lisää vehnäjauho ja sekoita hyvin minuutin ajan.
Lisää mausteet ja talteenotettua kanalientä 5 - 7 dl pikkuhiljaa ja kevyesti sekoittaen, kunnes kastike on paksuuntunut.
Lisää revityt rintafileet, pyörykät, herkkusienet ja persilja ja sekoita hyvin.
Tarjoile voitaikinakoristeiden kanssa.