
SPAGETTIKURPITSA SITRUUNAKANALLA
Uunissa haudutetusta spagettikurpitsasta tulee ihanan spagettimaista haarukalla kääntäessä. Tätä voi hyvin käyttää pastan tilalla kevyempänä vaihtoehtona. Tähän annokseen raikkautta tuo sitruuna ja pehmeyttä parmesaani juusto. Tarjoile annos kurpitsanpuolikkaista !


60 min.

2:lle
-
1 spagettikurpitsa (n. 800 g)
-
200 g kananpaistia paloiteltuna
-
1 salottisipuli hienonnettuna
-
50 g parmesaani juustoraastetta
-
1/2 dl persilijaa hienonnettuna
-
2 rkl sitruunamehua
-
voita ja öljyä
-
suolaa ja pippuria
OHJEET:
Halkaise spagettikurpitsa kahtia ja öljyä molemmat halkaistut puolet.
Paista uunissa 180 asteessa n. 40 minuuttia halkaistu puoli alaspäin, kunnes kurpitsat ovat pehmeitä ja sisus spagettimaista, kun haarukalla pyöräyttää.
Anna jäähtyä ja irrota spagettimainen sisus haarukalla pois.
Kuullota sipulia voissa pannulla n. minuutin verran.
Lisää kananpalat, suola ja pippuri ja paista n. 10 minuuttia kunnes kypsiä.
Lisää pannulle sitruunamehu, parmesaanijuusto, persilja ja spagettikurpitsa ja paista sekoittaen minuutti tai pari.
Tarjoile annokset spagettikurpitsan puolikkaista.