SISKONMAKKARAKEITTO
TOM YAM
Siskonmakkara imee täydellisesti thaimaalaisen Tom Yam - keiton maut sisään ja tekee tästä keitosta älyttömän upean makuelämyksen. Keitto sopii myös perheen nuorimmille, koska tässä makoisassa versiossa chiliä ei välttämättä tarvitse käytetä.
30 min.
2:lle
AINEKSET:
-
200 - 300 g siskonmakkaraa
-
100 g kirsikkatomaattia halkaistuna kahtia
-
50 g porkkanaa pilkottuna
-
50 g sokeriherneitä
-
1 punasipuli hienonnettuna
-
2 valkosipulinkynttä murskattuna
-
1 sitruunaruoho
-
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
-
6-8 kaffirlimen lehteä
-
2 rkl tomaattipyreetä
-
punaista chiliä (ei pakollinen)
-
6 - 8 dl valmista lihalientä
-
öljyä
-
suolaa ja pippuria oman maun mukaan
-
kalakastiketta
-
korianteri
OHJEET :
Kuullota sipulia, valkosipulia (ja chiliä) öljyssä wokkipannulla minuutin verran.
Lisää porkkanat ja sokeriherneet.
Lisää tomaattipyree ja raastettu inkivääri. Paista vielä minuutin verran.
Lisää lihaliemi, kaffirlimen lehdet, sitruunaruoho, suola ja pippuri ja anna kiehua n. 10 minuuttia.
Pursota siskonmakkarat keittoon pieniksi palloiksi. Anna vielä kiehua n. 5 minuuttia.
Lisää kirsikkatomaatit.
Koristele korianterilla ja lorauta kalakastiketta joukkoon juuri ennen tarjoilua.