PRINSESSAN VEGEPYÖRYKÄT
Nämä ihanat kvinoaa ja paahdettua punajuurta sisältävät vegaaniset pyörykät sopii kaikille prinsessoille. Tarjoile kesäkurpitsaspagetin ja upean pinkin kastikkeen kera.
Yli 60 min.
2:lle
AINEKSET :
Pyörykät:
-
1.25 dl kvinoaa
-
2 punajuurta
-
2 kevätsipulia
-
2.5 dl valmista kasvislientä
-
suolaa ja pippuria
Kastike:
-
1 punajuuri
-
2 dl kermaa / kasviskermaa
-
1 - 2 tl kasvisfondia
-
1 - 3 rkl punajuuren mehua
Spagetti:
-
1 pieni kesäkurpitsa
-
basilikaa koristeluun
-
auringonkukansiemeniä koristeluun
OHJEET :
Pyörykät:
Kuori ja pilko punajuuret 4 osaan.
Paahda punajuuria uunissa 190 asteessa n. 30 - 40 minuuttia kunnes pehmenneet.
Keitä kvinoa kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Blendaa kvinoa, punajuuret, kevätsipulit ja mausteet tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
Pyöritä massasta pyöryköitä.
Paista pyöryköitä uunissa 180 asteessa 20 minuuttia.
Kastike:
Raasta punajuuri ja purista siitä mehut.
Kiehauta kerma kattilassa.
Lisää kasvisfondi ja punajuurimehu ja keitä n. 10 - 15 minuuttia kunnes kastike hieman paksuuntunut.
Spagetti:
Suikaloi kesäkurpitsa juustohöylällä tai spiraalileikkurilla.
Käytä kesäkurpitsa sellaisenaan tai paista pannulla öljyssä pari minuuttia.