G-04GNWQW4Y1
top of page

LOHI - ÄYRIÄISPATA

Ihanan kermainen, mutta silti niin raikas lohi - äyriäispata saa juhlavan maun sesongin vihanneksista, kuten nauriista ja purjosta. Tämä raikas ja paljon kasviksia sisältävä keittomainen pata valmistuu yllättävän nopeasti ja helposti.

Lohi-äyriäispata resepti. Ihanan kermainen, mutta silti niin raikas lohi - äyriäispata saa juhlavan maun sesongin vihanneksista, kuten nauriista ja purjosta. Tämä raikas ja paljon kasviksia sisältävä keittomainen pata valmistuu yllättävän nopeasti ja helposti.
Valmistusaika

30 min.

Annokset

2:lle

AINEKSET:
  • 200 g lohta pilkottuna

  • 50 g simpukoita (sulatettuja)

  • 50 g katkarapuja (sulatettuja)

  • 2 sellerinvartta pilkottuna

  • 1 iso porkkana suikaloituna

  • 1 purjo viipaloituna

 

  • 1 iso nauris suikaloituna

  • 3 dl valmista kasvislientä

  • 1 dl kermaa

  • suolaa ja pippuria

  • öljyä paistamiseen

  • tilliä koristeluun

OHJEET :

Kuullota purjoa, selleriä, porkkanoita ja naurista kattilassa öljyssä n. 5 minuuttia.

Lisää kasvisliemi, suola ja pippuri ja anna kiehua n. 10 minuuttia ilman kantta.

Lisää kerma, lohi, katkaravut ja simpukat ja anna kiehua hiljalleen vielä n. 3 minuuttia.

Koristele annokset tuoreella tillillä ennen tarjoilua.

bottom of page