top of page

LOHI - ÄYRIÄISPATA
Ihanan kermainen, mutta silti niin raikas lohi - äyriäispata saa juhlavan maun sesongin vihanneksista, kuten nauriista ja purjosta. Tämä raikas ja paljon kasviksia sisältävä keittomainen pata valmistuu yllättävän nopeasti ja helposti.


30 min.

2:lle
AINEKSET:
-
200 g lohta pilkottuna
-
50 g simpukoita (sulatettuja)
-
50 g katkarapuja (sulatettuja)
-
2 sellerinvartta pilkottuna
-
1 iso porkkana suikaloituna
-
1 purjo viipaloituna
-
1 iso nauris suikaloituna
-
3 dl valmista kasvislientä
-
1 dl kermaa
-
suolaa ja pippuria
-
öljyä paistamiseen
-
tilliä koristeluun
OHJEET :
Kuullota purjoa, selleriä, porkkanoita ja naurista kattilassa öljyssä n. 5 minuuttia.
Lisää kasvisliemi, suola ja pippuri ja anna kiehua n. 10 minuuttia ilman kantta.
Lisää kerma, lohi, katkaravut ja simpukat ja anna kiehua hiljalleen vielä n. 3 minuuttia.
Koristele annokset tuoreella tillillä ennen tarjoilua.
bottom of page