G-04GNWQW4Y1
top of page

PUNAJUURI CARPACCIO

Balsamico - hunajamarinoidut punajuuret kruunaa ihanan pehmeä ja silkkinen vuohenjuustovaahto, paahdetut pinjansiemenet ja rucola salaatti. Punajuuri carpaccio toimii niin lisukkeena pääruokien yhteydessä, kuin alkupalanakin.

Avokadopasta
Aika

yli 60 min.

Annos

4-6:lle

AINEKSET :
  • 6 kpl punajuuria

  • paahdettuja pinjansiemeniä

  • rucolaa


Marinadi:


  • 1/2 dl oliiviöljyä

  • 2 rkl balsamicoa

  • 1 rkl hunajaa

  • 1/2 tl mustapippuria

  • ripaus suolaa


Vuohenjuustovaahto:


  • 1 rs (140g) pehmeää vuohenjuustoa (tuorejuusto vuohenmaidosta)

  • 1 dl kermaa

  • mustapippuria

  • ripaus suolaa

OHJEET :

Keitä kuorelliset punajuuret kypsiksi.

Anna jäähtyä ja kuori punajuuret.

Leikkaa punajuurista ohuita siivuja mandoliinilla tai juustoveitsellä.

Sekoita marinadin ainekset yhteen ja laita punajuuret marinoitumaan. Marinoi ainakin muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.


Vuohenjuustovaahto:


Vispaa kerma vaahdoksi.

Lisää vuohenjuusto ja sekoita hyvin.

Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Aseta punajuuriviipaleet lautaselle.

Lusikoi vuohenjuustovaahtoa punajuurien päälle.

Ripottele paahdettuja pinjansiemeniä ja koristele vielä rucolalla.

bottom of page