PUNAJUURI CARPACCIO
Balsamico - hunajamarinoidut punajuuret kruunaa ihanan pehmeä ja silkkinen vuohenjuustovaahto, paahdetut pinjansiemenet ja rucola salaatti. Punajuuri carpaccio toimii niin lisukkeena pääruokien yhteydessä, kuin alkupalanakin.
yli 60 min.
4-6:lle
AINEKSET :
6 kpl punajuuria
paahdettuja pinjansiemeniä
rucolaa
Marinadi:
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1 rkl hunajaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
Vuohenjuustovaahto:
1 rs (140g) pehmeää vuohenjuustoa (tuorejuusto vuohenmaidosta)
1 dl kermaa
mustapippuria
ripaus suolaa
OHJEET :
Keitä kuorelliset punajuuret kypsiksi.
Anna jäähtyä ja kuori punajuuret.
Leikkaa punajuurista ohuita siivuja mandoliinilla tai juustoveitsellä.
Sekoita marinadin ainekset yhteen ja laita punajuuret marinoitumaan. Marinoi ainakin muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.
Vuohenjuustovaahto:
Vispaa kerma vaahdoksi.
Lisää vuohenjuusto ja sekoita hyvin.
Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Aseta punajuuriviipaleet lautaselle.
Lusikoi vuohenjuustovaahtoa punajuurien päälle.
Ripottele paahdettuja pinjansiemeniä ja koristele vielä rucolalla.