top of page
PERUNAPALLOT
Maukkaat friteeratut perunapallot valmistuvat helposti kotona itse tehtyinä. Erittäin hieno lisuke myöskin juhlaruokien kaveriksi.
yli 60 min.
4-6:lle
AINEKSET :
Perunamuusi:
1 kg perunoita
1 kananmunan keltuainen
suolaa ja pippuria
Kuorrutus:
2 kananmunaa kevyesti vispattuna
pankojauhoja
OHJEET :
Keitä perunat kypsiksi.
Muusaa perunat.
Lisää kananmunan keltuainen, suola ja pippuri ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna jäähtyä.
Pyörittele perunamuusista palleroita.
Kääntele palleroita ensin kananmunassa ja sitten pankojauhoissa.
Uppopaista perunapalloja öljyssä 180 asteessa muutama minuutti, kunnes pallerot ovat kauniin ruskeita.
bottom of page