PURJORULLAT
Purjorullat ovat saaneet ideansa kinkkuun käärityistä belgialaisista endiivirullista. Purjot sopivat tähän myöskin erityisen hyvin ja lopputulos on todella herkullinen. Jos purjot ovat todella paksuja, leikkaa ne kahtia ennen kinkulla käärimistä.
60 min.
2:lle
AINEKSET :
-
3 purjoa
-
200 g uunikinkkua
-
1 litra valmista lihalientä
-
juustoraastetta
-
persiljaa koristeluun
Kastike:
-
5 dl maitoa
-
60 g sinihomejuustoa murennettuna
-
30 g voita
-
30 g jauhoa
-
4 rkl sitruunamehua
-
suolaa ja pippuria
OHJEET :
Poista purjojen uloimmat lehdet ja leikkaa vihreä osa pois.
Leikkaa purjojen valkoinen osa kahtia, jotta 3 purjosta saat 6 pötkylää.
Keitä purjoja lihaliemessä n. 10 - 15 minuuttia kunnes pehmeitä. Anna jäähtyä.
Rullaa purjot uunikinkun viipaleilla.
Tee kastike:
Kuumenna voi kattilassa.
Lisää jauhot ja ruskista n. minuutti.
Lisää maito pikkuhiljaa ja vispaa samalla kunnes kastike paksuuntuu.
Lisää sinihomejuusto, suola, pippuri ja anna juuston sulaa kunnolla.
Viimeistele kastike sitruunan mehulla.
Kokoa:
Laita uunivuuan pohjalle kastike.
Laita purjorullat kastikkeen päälle.
Ripottele juustoraastetta päälle.
Paista uunissa 180 asteessa n. 30 minuuttia.
Koristele persiljalla ennen tarjoilua.