KARITSAN KYLJYKSET JA RAKUUNAPESTO
Ihanan raikas rakuunapesto ja rosmariini-punaviinikastike on absoluuttisen maukas makunystyröitä hivelevä kombo tarjottavaksi paistettujen karitsan kyljyksien kanssa.
60 min.
4:lle
AINEKSET :
2 karitsan karetta leikattuna kyljyksiksi (huoneenlämpöisinä)
suolaa ja pippuria
voita paistamiseen
Rakuunapesto:
1 dl tuoreita rakuunan lehtiä
1 dl persiljaa hienonnettuna
100 gruyere juustoa
25 g saksanpähkinää
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
suolaa ja pippuria
Rosmariini - punaviinikastike:
1 salottisipuli pilkottuna
3 dl tummaa lientä (demi-glacé)
1 dl punaviiniä
10 g voita
6 kokonaisia valkopippureita
2-3 rosmariinin oksaa
1 laakerinlehti
OHJEET :
Rakuunapesto:
Blendaa kaikki ainekset keskenään.
Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Rosmariini - punaviinikastike:
Kuullota sipulia voissa minuutin verran.
Lisää joukkoon punaviini, pippurit, rosmariinit ja laakerinlehti.
Anna kiehua hiljalleen ja keitä lähes kuivaksi.
Lisää tumma liemi.
Keitä noin 15 minuuttia ja siivilöi kastike.
Karitsan kyljykset:
Ripottele suolaa ja pippuria karitsan kyljyksien päälle.
Paista karitsan kyljyksiä voissa n. 1.5 minuuttia per puoli.
Tarjoile rakuunapeston ja rosmariini-punaviinikastikkeen kanssa.