G-04GNWQW4Y1
top of page

KARITSAN KYLJYKSET JA RAKUUNAPESTO

Ihanan raikas rakuunapesto ja rosmariini-punaviinikastike on absoluuttisen maukas makunystyröitä hivelevä kombo tarjottavaksi paistettujen karitsan kyljyksien kanssa.

Avokadopasta
Aika

60 min.

Annos

4:lle

AINEKSET :
  • 2 karitsan karetta leikattuna kyljyksiksi (huoneenlämpöisinä)

  • suolaa ja pippuria

  • voita paistamiseen


Rakuunapesto:


  • 1 dl tuoreita rakuunan lehtiä

  • 1 dl persiljaa hienonnettuna

  • 100 gruyere juustoa

  • 25 g saksanpähkinää

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 dl oliiviöljyä

  • 1 sitruunan kuori raastettuna

  • 1/2 sitruunan mehu

  • suolaa ja pippuria


Rosmariini - punaviinikastike:


  • 1 salottisipuli pilkottuna

  • 3 dl tummaa lientä (demi-glacé)

  • 1 dl punaviiniä

  • 10 g voita

  • 6 kokonaisia valkopippureita

  • 2-3 rosmariinin oksaa

  • 1 laakerinlehti

OHJEET :

Rakuunapesto:


Blendaa kaikki ainekset keskenään.

Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.


Rosmariini - punaviinikastike:


Kuullota sipulia voissa minuutin verran.

Lisää joukkoon punaviini, pippurit, rosmariinit ja laakerinlehti.

Anna kiehua hiljalleen ja keitä lähes kuivaksi.

Lisää tumma liemi.

Keitä noin 15 minuuttia ja siivilöi kastike.


Karitsan kyljykset:


Ripottele suolaa ja pippuria karitsan kyljyksien päälle.

Paista karitsan kyljyksiä voissa n. 1.5 minuuttia per puoli.

Tarjoile rakuunapeston ja rosmariini-punaviinikastikkeen kanssa.

bottom of page