top of page

INTIALAINEN KEEMA MATAR

Intialainen Keema matar tarkoittaa jauhettua lihaa ja herneitä. Valmistaminen vaatii vähän paremmin varustetun maustekaapin, mutta makumatka Intiaan on taattu.

Laita mausteet valmiiksi omiin ryhmiin ja rupea vasta sitten kokkailemaan.

Ruoka valmistuu sen jälkeen yllättävän nopeasti eli n. 20 minuutissa !

Tarjoile raita - kastikkeen ja naan-leivän kanssa.

Avokadopasta
Aika

35 min.

Annos

4:lle

AINEKSET :
  • 400 g karitsan / lampaan jauhelihaa

  • 200 g tomaattimurskaa

  • 2 dl pakasteherneitä

  • 1 sipuli hienonnettuna

  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna

  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna


Mausteryhmä 1.

  • 2 tl kuminansiemeniä

  • 4 kokonaista neilikkaa

  • 1 kanelitanko

  • 4 kokonaista mustaa pippuria

  • 2 laakerinlehteä


Mausteryhmä 2.

  • 1 rkl jauhettua korianteria

  • 1 tl paprika jauhetta tai chili jauhetta

  • 1 tl kurkuma jauhetta

  • 1/4 tl jauhettua kardemummaa


  • suolaa

  • öljyä paistamiseen

OHJEET :

Kuumenna öljy pannulla ja lisää mausteryhmä 1, eli kuminansiemenet, neilikat, kanelitanko, musta pippurit ja laakerinlehdet. Sekoita mausteita kunnes siemenet alkavat poksua.

Lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri ja kuullota pari minuuttia.

Lisää tomaattimurska, suola sekä mausteryhmä 2, eli jauhettu korianteri, paprika/chili jauhe, kurkuma ja jauhettu kardemumma ja anna kiehahtaa.

Lisää jauheliha ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia kunnes jauheliha on kypsä. Lisää vettä tarvittaessa.

Lisää herneet ja anna vielä kiehua pari minuuttia.


Tarjoile raita-kastikkeen ja naan-leivän kanssa.

bottom of page