
ENDIIVI KINKKURULLAT
Täyttäväistä Pohjois-ranskalaista ja Belgialaista kokoperheen perinneruokaa parhaimmillaan. Tätä löytyy paikallisesti niin lounaslistoilta, kuin mummon keittiöstäkin. Tarjoillaan kotitekoisen perunamuusin kanssa.


60 min.

2:lle
AINEKSET :
-
2 kpl endiivijä
-
200 g uunikinkkua
-
juustoraastetta
Kastike:
-
35 g voita
-
25 g jauhoja
-
2 dl maitoa
-
150 g emmental juustoraastetta
-
1/2 tl muskottipähkinää
-
suolaa ja pippuria
OHJEET :
Leikkaa endiivit pituussuunnassa kahtia.
Höyrytä endiiveitä n. 5-10 minuuttia ja anna jäähtyä.
Rullaa kinkkuviipaleet endiivien ympärille.
Tee kastike:
Kuumenna voi kattilassa.
Lisää jauhot ja ruskista n. minuutti.
Lisää maitoa pikkuhiljaa ja vispaa samalla kunnes kastike paksuuntuu.
Lisää juustoraaste, suola, pippuri, muskottipähkinä ja anna juuston sulaa kunnolla.
Kokoa:
Laita uunivuuan pohjalle kastike.
Laita endiivirullat kastikkeen päälle.
Ripottele juustoraastetta endiivien päälle.
Paista uunissa 180 asteessa n. 20-30 minuuttia.