

KIKHERNE - KOOKOSPATA
Niin pehmeää, suussa sulavaa ja upeasti maustettua, että vie kielen mennessään.

Yli 60 min.

2-3:lle
AINEKSET:
-
2 prk kikherneitä kuorittuina (jätä n. 1 dl syrjään koristeluun)
-
100 g baby pinaattia
-
2 sipulia hienonnettuna
-
6 valkosipulinkynttä murskattuna
-
2.5 dl kookosmaitoa
-
4 dl valmista kasvislientä
-
2 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
-
1 rkl tuoretta raastettua kurkumaa
-
1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
-
kookosöljyä
-
suolaa ja pippuria
OHJEET :
Ota noin 1 dl kikherneitä erikseen annoksien koristusta varten.
Kuivaa loput kikherneet talouspaperilla.
Paahda kikherneitä kuumalla pannulla (ilman öljyä) noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää suola ja ota syrjään myöhempää käyttöä varten.
Kuullota sipulia kookosöljyssä pannulla noin minuutin verran. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja freesaa pari minuuttia.
Lisää kikherneet ja freesaa vielä noin 5-10 minuuttia. Murskaa osa kikherneistä puukauhalla.
Lisää kurkuma, kookosmaito, kasvisliemi ja pippuri. Anna hautua miedolla lämmöllä ilman kantta noin 40 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää minttu ja pinaatti ja anna vielä hautua noin 5 minuuttia.
Annostele muhennos lautasille ja laita paahdettuja kikherneitä jokaisen annoksen päälle koristeeksi.