top of page
Keltainen kalacurry resepti. Eksoottinen ja pehmeä Thaimaalaisittain maustettu kalacurry valmistuu nopeasti vaikka tekisit currytahnan itse. Lämmin curry on aina päivän pelastaja.   Tarjoile riisin kanssa.

KELTAINEN KALACURRY

Eksoottinen ja pehmeä Thaimaalaisittain maustettu kalacurry valmistuu nopeasti vaikka tekisit currytahnan itse. Lämmin curry on aina päivän pelastaja.  

Tarjoile riisin kanssa.

Aika

40 min.

Annos

4:lle

AINEKSET:
  • 500 g turskaa (tai muuta vaaleaa kalaa) paloiteltuna

  • 300 g pieniä maissintähkiä halkaistuna

  • 200 g sokeriherneitä suikaloituna

  • 4 dl kookosmaitoa

  • 4 dl valmista kalalientä

  • 2 - 4 tl kalakastiketta

  • öljyä paistamiseen

  • suolaa

  • limen mehua

 

Keltainen currytahna:

 

  • 2 salottisipulia

  • 3 valkosipulinkynttä

  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 1 sitruunaruoho

  • 1/2 dl tuoretta korianteria 

  • 1-2 punainen chili

  • 3 kaffirlimenlehteä

  • 3 tl kurkumaa

  • 1/2 tl jauhettua korianteria

  • 1/2 tl jauhettua kuminaa

OHJEET :

Blendaa kaikki currytahnan ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.

Kuullota currytahnaa öljyssä minuutti pari.

Lisää maissi ja herneet ja kuullota vielä minuutti.

Lisää kookosmaito, kalaliemi ja anna kiehua n. 10 minuuttia. 

Lisää kala ja kalakastike ja anna vielä kiehua muutama minuutti, kunnes kala on kypsä.

Purista limen mehua päälle tarjoilun yhteydessä.

bottom of page