KELTAINEN KALACURRY
Eksoottinen ja pehmeä Thaimaalaisittain maustettu kalacurry valmistuu nopeasti vaikka tekisit currytahnan itse. Lämmin curry on aina päivän pelastaja.
Tarjoile riisin kanssa.
40 min.
4:lle
AINEKSET:
-
500 g turskaa (tai muuta vaaleaa kalaa) paloiteltuna
-
300 g pieniä maissintähkiä halkaistuna
-
200 g sokeriherneitä suikaloituna
-
4 dl kookosmaitoa
-
4 dl valmista kalalientä
-
2 - 4 tl kalakastiketta
-
öljyä paistamiseen
-
suolaa
-
limen mehua
Keltainen currytahna:
-
2 salottisipulia
-
3 valkosipulinkynttä
-
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
-
1 sitruunaruoho
-
1/2 dl tuoretta korianteria
-
1-2 punainen chili
-
3 kaffirlimenlehteä
-
3 tl kurkumaa
-
1/2 tl jauhettua korianteria
-
1/2 tl jauhettua kuminaa
OHJEET :
Blendaa kaikki currytahnan ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
Kuullota currytahnaa öljyssä minuutti pari.
Lisää maissi ja herneet ja kuullota vielä minuutti.
Lisää kookosmaito, kalaliemi ja anna kiehua n. 10 minuuttia.
Lisää kala ja kalakastike ja anna vielä kiehua muutama minuutti, kunnes kala on kypsä.
Purista limen mehua päälle tarjoilun yhteydessä.