G-04GNWQW4Y1
top of page

VALKOPAPU BORSSIKEITTO

Erinomainen ja lämmittävä kasvisborssi, jossa pavut tuovat keittoon ihanaa ruokaisuutta. Lorauta joukkoon sitruunamehua, koristele tilillä ja kruunaa annos suolakurkuilla ja smetanalla.

Valkopapu borssikeitto resepti. Erinomainen ja lämmittävä kasvisborssi, jossa pavut tuovat keittoon ihanaa ruokaisuutta. Lorauta joukkoon sitruunamehua, koristele tilillä ja kruunaa annos suolakurkuilla ja smetanalla.
Aika

60 min.

Annos

2:lle

AINEKSET :
  • 200 g punajuuria pilkottuna pieniksi paloiksi

  • 200 g kaalta ohuina siivuina

  • 1 sipuli hienonnettuna

  • 1 porkkana raastettuna

  • 1 sellerin varsi pilkottuna

  • 1 tlk valkopapuja

  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna

  • 2 rkl sitruunan mehua

  • 4-5 dl valmista kasvislientä

  • 1 tl timjamia    

  • suolakurkkua pieninä paloina

  • smetanaa 

  • tilliä

  • öljyä 

  • suolaa ja pippuria

OHJEET :

Kuullota sipulia ja valkosipulia padassa minuutin verran. 

Lisää kaali, punajuuri, porkkana ja selleri ja anna hautua muutama minuutti välillä sekoittaen.

Lisää kavisliemi, suola, pippuri, sitruunamehu ja timjami, ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 30-40 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmenneet. 

Lisää valkopavut ja anna vielä hautua n. 5 minuuttia.

Koristele annokset smetanalla, suolakurkulla ja tillillä ja tarjoile.

bottom of page