SIPULIKEITTO
Ranskalaiskeittiön ehdoton klassikko. Perinteisesti tarjoillaan leivän ja juuston kanssa uunissa gratinoituna. Tässä hieman kevyempi juustoton versio, mutta sitäkin rapeampi !
Yli 60 min.
4:lle
AINEKSET :
-
1 kg sipulia viipaloituna puolirenkaiksi
-
8 dl lihalientä
-
2 dl valkoviiniä
-
1 laakerinlehti
-
1 tl timjamia
-
2 tl ruokosokeria
-
30 g voita
-
suolaa ja pippuria
Krutongit:
-
leipää
-
oliiviöljyä
-
1 rkl valkosipulijauhetta
-
1 rkl provencen yrttimaustetta
-
suolaa oman maun mukaan
OHJEET :
Keitto
Kuullota sipuleita voissa 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä.
Lisää sokeri ja kuullota vielä ainakin 40 minuuttia, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet ja ruskistuneet.
Lisää viini ja anna kiehahtaa minuutti tai pari.
Lisää mausteet ja lihaliemi ja anna vielä kiehua n. 10 minuuttia.
Krutongit
Leikkaa / revi leivästä haluamasi kokoisia paloja.
Sekoita leipä kulhossa öljyn ja mausteiden kanssa niin, että leivät ovat kauttaaltaan öljyn ja mausteiden peitossa.
Kaada krutongit uunivuokaan leivinpaperin päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 10 -15 minuuttia kunnes krutongit ovat rapeita.