G-04GNWQW4Y1
top of page

PUNAINEN LOHIKEITTO

Ihana fenkolilla ja kurkumalla maustettu lohikeitto. Hunaja antaa keittoon hienon makean maun, lime tuo ihanaa kirpeyttä ja tomaatti värjää liemen upean punaiseksi. Lempeän raikas ja maukas makuyhdistelmä !

Punainen lohikeitto resepti. Ihana fenkolilla ja kurkumalla maustettu lohikeitto. Hunaja antaa keittoon hienon makean maun, lime tuo ihanaa kirpeyttä ja tomaatti värjää liemen upean punaiseksi. Lempeän raikas ja maukas makuyhdistelmä !
Aika

35 min.

Annos

4:lle

AINEKSET :
  • 400 g lohta paloina

  • 1 fenkoli pilkottuna

  • 2 porkkanaa pilkottuna

  • 2 sellerin vartta pilkottuna

  • 1 purjo pilkottuna

  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna

  • 2 tl kurkumaa

  • 1/2 tl chilijauhetta (voi jättää pois)

  • 1 rkl tomaattipyreetä

  • 1 rkl hunajaa

  • 1 litra valmista kalalientä

  • 1/2 limen mehua

  • tuoretta timjamia

  • suolaa ja pippuria

  • 1 rkl kookosöljyä (tai ruokaöljyä)

OHJEET :

Kuullota valkosipulia ja purjoa pannulla kookosöljyssä minuutti tai pari. 

Lisää porkkana, selleri ja fenkoli ja kuullottele vielä n. 5 minuuttia. 

Lisää tomaattipyree, kurkuma, chilijauhe, hunaja, suola ja pippuria ja freesaa vielä muutama minuutti, jotta mausteiden maut tulevat esiin. 

Lisää kalaliemi ja timjami ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. 

Lisää lohi ja limen mehu ja keitä pari minuuttia kunnes lohi on kypsä.

bottom of page