G-04GNWQW4Y1
top of page

PAAHDETTU PARSAKEITTO

Älyttömän upean makuinen keitto erityisesti kevään ja kesän juhlahetkiin !

Paahdettu parsakeitto resepti. Älyttömän upean makuinen keitto erityisesti kevään ja kesän juhlahetkiin !
Aika

40 min.

Annos

2:lle

AINEKSET :
  • 1 nippu vihreää parsaa

  • 1/2 – 1/4 osa kukkakaalia pilkottuna

  • 200 g ruskeita herkkusieniä siivutettuna

  • 1 sipuli hienonnettuna

  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna

  • 4-5 dl valmista kasvislientä

  • 1/2 sitruunan mehu

  • iso kourallinen tuoretta basilikaa

  • oliiviöljyä

  • suolaa ja pippuria

OHJEET :

Taita parsasta puumainen osa pois. 

Laita kukkakaali ja parsa uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele päälle oliiviöljyä ja suolaa. 

Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia kunnes kasvikset ovat paahtuneet kauniin ruskeiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja kuullota sipulia ja valkosipulia minuutti. 

Lisää herkkusienet ja paista pari minuuttia.

Lisää kukkakaali, uunissa paahtuneet parsat, kasvisliemi ja mausteet ja anna kiehua n. 10 minuuttia. 

Anna keiton hieman jäähtyä ja sekoita sauvasekoittimella.

Lisää sitruunan mehu ja basilika juuri ennen tarjoilua.        

bottom of page