G-04GNWQW4Y1
top of page

OMENA - TOMAATTIKEITTO

Lämmittävä, pehmeä ja upea maku. Sopii niin alkupaloina tarjoiltavaksi, kuin sosekeitoksi lämpimien leipien kanssa. Muista ehdottomasti poistaa kaikki neilikat ennen kuin sekoitat keiton !

Omena - tomaattikeitto resepti. Lämmittävä, pehmeä ja upea maku. Sopii niin alkupaloina tarjoiltavaksi, kuin sosekeitoksi lämpimien leipien kanssa. Muista ehdottomasti poistaa kaikki neilikat ennen kuin sekoitat keiton !
Aika

40 min.

Annos

4:lle

AINEKSET :
  • 1 kg punaisia omenoita kuutioituna

  • 400 g tomaattimurskaa

  • 1 sipuli

  • 1 laakerinlehti

  • 4 kpl kokonaista neilikkaa

  • n. 6 dl vettä

  • suolaa ja pippuria

OHJEET :

Kuori sipuli ja halkaise se kahtia. Tökkää kokonaiset neilikat sipuleihin kiinni.

Kiehauta kattilan pohjalla vähän vettä ja lisää omenakuutiot. Anna kiehua hiljalleen noin 5 – 10 minuuttia.

Lisää tomaattimurska, sipulit, laakerinlehti, vesi ja mausteet. Anna kiehua noin 15 - 20 minuuttia.

Poista neilikat, sipulit ja laakerinlehti ja soseuta keitto sauvasekoittimella. 

bottom of page