top of page
OMENA - TOMAATTIKEITTO
Lämmittävä, pehmeä ja upea maku. Sopii niin alkupaloina tarjoiltavaksi, kuin sosekeitoksi lämpimien leipien kanssa. Muista ehdottomasti poistaa kaikki neilikat ennen kuin sekoitat keiton !
40 min.
4:lle
AINEKSET :
-
1 kg punaisia omenoita kuutioituna
-
400 g tomaattimurskaa
-
1 sipuli
-
1 laakerinlehti
-
4 kpl kokonaista neilikkaa
-
n. 6 dl vettä
-
suolaa ja pippuria
OHJEET :
Kuori sipuli ja halkaise se kahtia. Tökkää kokonaiset neilikat sipuleihin kiinni.
Kiehauta kattilan pohjalla vähän vettä ja lisää omenakuutiot. Anna kiehua hiljalleen noin 5 – 10 minuuttia.
Lisää tomaattimurska, sipulit, laakerinlehti, vesi ja mausteet. Anna kiehua noin 15 - 20 minuuttia.
Poista neilikat, sipulit ja laakerinlehti ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
bottom of page