KORVASIENI RISOTTOKEITTO
Alkukevään ja kesän korvasienet nautitaan risoton tyyppisessä keitossa, joka tehdään liemeen ja höystetään parmesaanijuustolla ja persiljalla. Tämän keiton upea unaminen maku jatkuu koko makunautinnon ajan.
Yli 60 min.
2:lle
AINEKSET :
1/2 - 1 litraa Korvasieniä metsästä poimittuna
1.5 dl risottoriisiä
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 salottisipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
6 - 8 dl valmista kana- tai kasvislientä
2 rkl parmesaanijuustoa raastettuna
öljyä ja voita paistamiseen
mustapippuria
persiljaa koristeluun
parmesaanijuustoa
OHJEET :
Keitä korvasieniä vedessä (1 osa korvasieniä ja 3 osaa vettä) vähintään 5 minuutin ajan kahteen kertaan.
Vaihda vesi keittämisen välillä ja huuhtele korvasienet hyvin.
Keittämisen aikana korvasienistä haihtuu myrkyllisiä kaasuja, joten huolehdi tuuletuksesta hyvin !
Kuullota korvasieniä, sipulia ja valkosipulia öljyn ja voin sekoituksessa pannulla n. minuutin parin ajan.
Lisää riisi ja kuullota kunnes riisi muuttuu kuultavaksi.
Lorauta joukkoon valkoviini ja anna kiehua kunnes neste on imeytynyt.
Lisää kana- / kasvislientä aina vähitellen, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin.
Lisää kypsennyksen loppupuolella parmesaanijuusto ja loput kanaliemestä ja anna kiehua kunnes riisi on kypsä.
Koristele annokset mustapippurilla, parmesaanijuustoraasteella ja persiljalla juuri ennen tarjoilua.