G-04GNWQW4Y1
top of page

KIRVELIKEITTO

Kirveli on vähän unohdettu mauste nykypäivänä. Harmi, sillä tämä aromaattinen anikseen ja lakritsiin vivahtava yrtti on erinomainen maustamaan erilaisia ruokia, tässä peri ranskalaista kirvelikeittoa ! 

Kirvelikeitto resepti. Kirveli on vähän unohdettu mauste nykypäivänä. Harmi, sillä tämä aromaattinen anikseen ja lakritsiin vivahtava yrtti on erinomainen maustamaan erilaisia ruokia, tässä peri ranskalaista kirvelikeittoa !
Aika

30 min.

Annos

4:lle

AINEKSET :
  • 200 g jauhelihaa

  • 1 ruukku tuoretta kirveliä hienonnettuna

  • 2 sipulia hienonnettuna

  • 1 purjo pilkottuna

  • 1 litra valmista kasvis / liha / kanalientä

  • öljyä tai voita

  • suolaa ja pippuria

OHJEET :

Kuullota sipulia ja purjoa kattilassa öljyssä tai voissa muutama minuutti. 

Lisää hienonnettu kirveli anna kiehua n. minuutti.

Lisää liemi ja mausteet.

Anna kiehua hiljalleen n. 20 minuuttia.

Sekoita keitto sauvasekoittimella.

Pyöritä jauhelihasta pieniä lihapullia.

Lisää lihapullat keittoon ja keitä n. 5 minuuttia kunnes lihapullat ovat kypsiä.

bottom of page