top of page
KIRVELIKEITTO
Kirveli on vähän unohdettu mauste nykypäivänä. Harmi, sillä tämä aromaattinen anikseen ja lakritsiin vivahtava yrtti on erinomainen maustamaan erilaisia ruokia, tässä peri ranskalaista kirvelikeittoa !
30 min.
4:lle
AINEKSET :
-
200 g jauhelihaa
-
1 ruukku tuoretta kirveliä hienonnettuna
-
2 sipulia hienonnettuna
-
1 purjo pilkottuna
-
1 litra valmista kasvis / liha / kanalientä
-
öljyä tai voita
-
suolaa ja pippuria
OHJEET :
Kuullota sipulia ja purjoa kattilassa öljyssä tai voissa muutama minuutti.
Lisää hienonnettu kirveli anna kiehua n. minuutti.
Lisää liemi ja mausteet.
Anna kiehua hiljalleen n. 20 minuuttia.
Sekoita keitto sauvasekoittimella.
Pyöritä jauhelihasta pieniä lihapullia.
Lisää lihapullat keittoon ja keitä n. 5 minuuttia kunnes lihapullat ovat kypsiä.
bottom of page