KALASELJANKA
Kalaseljanka on venäläinen tuhti, terveellinen ja erityisen maukas keitto. Korjaa nopeasti kehon puutostilat, varsinkin jos yöjuoksussa on mennyt hieman pidempään. Suolakurkut ja kaprikset tuovat keittoon tarvittavaa suolaisuutta ja sitruunanmehu piristää ihanasti. Tarjoile lempeän pehmeän smetanan kanssa.
40 min.
2:lle
AINEKSET :
n. 200 g kahden kalan pakastekuutioita
1 porkkana pilkottuna
2 perunaa pilkottuna
1-2 kpl sellerin vartta pilkottuna
1 pieni tölkki herkkusieniä
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
70 g tomaattipyreetä
n. 5 dl valmista kalalientä
1 dl valkoviiniä
1/2 sitruunan mehu
1 kpl laakerinlehti
suolakurkkuja pilkottuna
kapriksia
smetanaa
tilliä koristeluun
öljyä
suolaa ja pippuria
OHJEET :
Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä minuutti pari.
Lisää selleri ja porkkana ja freesaa vielä pari minuuttia.
Lisää valkoviini, suola ja pippuri ja anna kiehua n. 5 minuuttia.
Lisää tomaattipyree, kalaliemi, sitruunamehu ja laakerinlehti ja keitä noin 5 minuuttia.
Lisää perunat ja herkkusienet ja keitä kunnes perunat ovat kypsiä n. 10 minuuttia.
Lisää kala ja anna kiehua muutama minuutti kunnes kala on kypsä.
Tarjoile keitto suolakurkun, kapriksien ja smetanan kanssa ja koristele lopuksi vielä tillillä.