G-04GNWQW4Y1
top of page

CALDO VERDE

Caldo verde on ihanan raikas ja täyteläinen portugalilainen kansallisruoka. Tämä vihreä keitto saa värinsä lehtikaalista ja maistuu raikkaan sitruunaiselta. Upea makuyhdistelmä !

Caldo verde resepti. Lämmittävä, pehmeä ja upea maku. Sopii niin alkupaloina tarjoiltavaksi, kuin sosekeitoksi lämpimien leipien kanssa. Muista ehdottomasti poistaa kaikki neilikat ennen kuin sekoitat keiton !
Aika

40 min.

Annos

2:lle

AINEKSET :
  • 150 g chorizo makkaraa kuorittuna ja pilkottuna

  • 4 keskikokoista perunaa pilkottuna

  • 1 prk ruskeita papuja

  • n. 75 g lehtikaalia hienonnettuna

  • 1 sipuli hienonnettuna

  • 2-3 valkosipulinkynttä murskattuna

  • 1 iso siivu sitruunan kuorta (käytä kuorimaveitseä siivun leikkaamiseen)

  • 7 dl valmista kanalientä

  • öljyä

  • suolaa ja pippuria

OHJEET :

Paista makkarat erillisellä pannulla kypsäksi.

Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä noin minuutin verran.

Lisää perunat ja kuullota vielä muutama minuutti.

Lisää liemi, sitruunan kuori ja mausteet ja anna kiehua hiljalleen kunnes perunat ovat kypsiä.

Lisää lehtikaali, pavut ja makkarat ja anna vielä kiehua noin 5 minuuttia.

Poista sitruunan kuori ja tarjoile.

bottom of page