CALDO VERDE
Caldo verde on ihanan raikas ja täyteläinen portugalilainen kansallisruoka. Tämä vihreä keitto saa värinsä lehtikaalista ja maistuu raikkaan sitruunaiselta. Upea makuyhdistelmä !
40 min.
2:lle
AINEKSET :
150 g chorizo makkaraa kuorittuna ja pilkottuna
4 keskikokoista perunaa pilkottuna
1 prk ruskeita papuja
n. 75 g lehtikaalia hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
2-3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 iso siivu sitruunan kuorta (käytä kuorimaveitseä siivun leikkaamiseen)
7 dl valmista kanalientä
öljyä
suolaa ja pippuria
OHJEET :
Paista makkarat erillisellä pannulla kypsäksi.
Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä noin minuutin verran.
Lisää perunat ja kuullota vielä muutama minuutti.
Lisää liemi, sitruunan kuori ja mausteet ja anna kiehua hiljalleen kunnes perunat ovat kypsiä.
Lisää lehtikaali, pavut ja makkarat ja anna vielä kiehua noin 5 minuuttia.
Poista sitruunan kuori ja tarjoile.