top of page

APPELSIINI - KURPITSAKEITTO

Täydellinen keitto, kun ilmat alkavat viiletä ja tarvitset jotain todella lämmittävää. Appelsiini tuo keittoon ihanaa raikkautta ja inkivääri hieman potkua. Oivallinen keitto myöskin alkuruuaksi !

Appelsiini - kurpitsakeitto resepti. Täydellinen keitto, kun ilmat alkavat viiletä ja tarvitset jotain todella lämmittävää. Appelsiini tuo keittoon ihanaa raikkautta ja inkivääri hieman potkua. Oivallinen keitto myöskin alkuruuaksi !
Aika

25 min.

Annos

2:lle

AINEKSET :
  • 300 g myskikurpitsaa pilkottuna

  • 1 salottisipuli hienonnettuna

  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna

  • 1 rkl appelsiinin raastettua kuorta

  • 1-2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä

  • 1/2 tuoreen appelsiinin mehu

  • 4 dl vettä

  • öljyä tai voita paistamiseen

  • suolaa ja pippuria 

  • tuoretta korianteria koristeluun

OHJEET :

Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä minuutti tai pari. 

Lisää inkivääri ja appelsiinin kuori ja kuullota vielä n. minuutin verran. 

Lisää myskikurpitsan palat, suola ja pippuri ja kuullota vielä sekoittaen n. minuutin verran.

Lisää vesi ja anna kiehua n. 10-15 minuuttia kunnes kurpitsat ovat pehmenneet. 

Lorauta joukkoon appelsiinimehu.

Sekoita sauvasekoittimella tai blendaa pehmeäksi keitoksi. 

Koristele korianterilla ja tarjoile. 

bottom of page