top of page

MALTAISE KASTIKE

Maltalaiset ovat twistanneet hienosti perinteisen Ranskalaisen Hollandaise kastikkeen käyttämällä sitruunan sijaan Maltalla kasvaneista veriappelsiineistä tehtyä mehua. Tämä ihana pirteä kastike kruunaa ruuan, kuin ruuan.

Maltaise kastike resepti. Maltalaiset ovat twistanneet hienosti perinteisen Ranskalaisen Hollandaise kastikkeen käyttämällä sitruunan sijaan Maltalla kasvaneista veriappelsiineistä tehtyä mehua. Tämä ihana pirteä kastike kruunaa ruuan, kuin ruuan.
Aika

30 min.

Annos

2:lle

AINEKSET :
  • 1/2 dl veriappelsiinin mehua

  • 1 tl veriappelsiinin kuorta raastettuna

  • 1 salottisipuli pilkottuna

  • 1/2 dl vettä

  • 1/2 dl valkoviiniä

  • 2 kananmunan keltuaista huoneenlämpöisenä

  • 100 g voita

  • 5 kokonaista mustapippuria


  • veriappelsiinin kuorta koristeluun

OHJEET :

Keitä ensin veriappelsiinin mehua ja kuorta kasaan niin, että jäljelle jää 1 ruokalusikka mehua.

Anna voin sulaa pehmeäksi.

Laita kattilaan vesi, viini, mustapippurit ja sipuli ja anna kiehua kunnes neste on haihtunut puoleen.

Nosta kattila pois levyltä ja siivilöi sipuli pois.

Sekoita kastikkeen joukkoon kananmunankeltuaiset ja vispaa.

Laita kattila takaisin levylle, mutta älä anna kastikkeen enää kiehua.


Lisää viimeiseksi voi ja veriappelsiinin mehu ja vispaa kunnes voi on sulanut kokonaan ja kastike paksuuntunut.

bottom of page