G-04GNWQW4Y1
top of page

KETSUPPI

Voiko ketsupin teko olla oikeasti näin helppoa ? Kyllä voi. Ja voi taivas mikä maku. Paluuta entiseen ei ole. Ja kappas, kun tässä on näitä kasviksiakin ihan oikeasti mukana.

Ketsuppi resepti. Voiko ketsupin teko olla oikeasti näin helppoa ? Kyllä voi. Ja voi taivas mikä maku. Paluuta entiseen ei ole. Ja kappas, kun tässä on näitä kasviksiakin ihan oikeasti mukana.
Aika

Yli 60 min.

Annos
AINEKSET :
  • n. 1 kg tomaatteja

  • 1 iso punainen paprika pilkottuna

  • 1 sellerinvarsi pilkottuna

  • 1 iso sipuli hienonnettuna

  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna

  • 1 dl fariinisokeria

  • 1 dl omenaviinietikkaa

  • 1 1/2 tl suolaa


  • 1/4 tl jauhettua neilikkaa

  • 1/2 tl jauhettua maustepippuria

  • 1/2 tl jauhettua kanelia

  • 1/2 tl jauhettua korianteria

  • mustapippuria ripaus

OHJEET :

Kalttaa tomaatit, eli tee ristiviilto tomaatteihin (vastapäätä tomaatin kantaa) ja upota ne kiehuvaan veteen noin minuutiksi, kunnes kuori alkaa irtoamaan. Kuori, poista kanta ja pilko tomaatit.

Kiehauta kattilassa omenaviinietikka, suola ja fariinisokeri.

Lisää tomaatit, sipuli, valkosipuli, paprika ja selleri.

Anna kiehua hiljalleen noin 30 minuuttia.

Soseuta kastike sauvasekoittimella.

Lisää mausteet ja anna kiehua vielä toiset 30 - 60 minuuttia, kunnes ketsuppi on haluamasi paksuista.

Säilö ketsuppi hyvin pestyihin lasipurkkeihin.

bottom of page