top of page
KANTARELLIVOI
Upea syyskauden maustevoi eli kantarellivoi maustaa niin kasvis, kala, kuin liharuoatkin näppärästi. Voit myöskin tarjota iltapalaksi lämpimien leipien kanssa sellaisenaan.
Yli 60 min.
AINEKSET:
-
200 g kirnuvoita
-
150 g kantarelleja
-
1 valkosipulinkynsi murskattuna
-
1.5 tl tuoretta timjamia hienonnettuna
-
suolaa ja valkopippuria
-
nokare voita paistamiseen
OHJEET :
Anna kirnuvoin sulaa huoneenlämmössä pehmeäksi.
Kuullota kantarelleja nokareessa voita pannulla muutama minuutti, kunnes nesteet ovat haihtuneet.
Lisää valkosipuli ja timjami ja kuullota vielä n. minuutti ja anna jäähtyä.
Sekoita kirnuvoi, kantarellit, suola ja pippuri yhteen.
Muotoile massasta kelmuun pötkylä ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
bottom of page