G-04GNWQW4Y1
top of page
Kanavartaat satay-kastikeella ja kurkkurelissi resepti. Upeaa aasialaista katuruokaa parhaimillaan. Kookosmaidolla, limellä, sitruunaruoholla ja inkiväärillä marinoidut kanavartaat vievät jo kielen mennessään. Dippaile vielä pehmeään maapähkinä eli satay - kastikkeeseen ja raikkaaseen kurkkurelissiin. Olet makujen äärillä !

KANAVARTAAT SATAY-KASTIKKEELLA JA KURKKURELISSI

Upeaa aasialaista katuruokaa parhaimillaan. Kookosmaidolla, limellä, sitruunaruoholla ja inkiväärillä marinoidut kanavartaat vievät jo kielen mennessään. Dippaile vielä pehmeään maapähkinä eli satay - kastikkeeseen ja raikkaaseen kurkkurelissiin. Olet makujen äärillä !

Aika

50 min.

Annos

3-4:lle

AINEKSET:
  • 400 g broilerin rintafilettä kuutioituna 

 

Marinadi:

 

  • 1 sitruunaruoho, valkoinen osa pilkottuna

  • 1 salottisipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 dl kookosmaitoa 

  • 1 rkl inkivääri raastettuna 

  • 1 rkl limen puristettua mehua

  • 1 rkl soijakastiketta

  • 1 tl currya

  • 1 tl kurkumaa

 

Maapähkinä- eli sataykastike:

  • 1 dl maapähkinävoita

  • 1 dl kookosmaitoa

  • 1 rkl tummaa soijakastiketta (tamari) / soijakastiketta

  • 1 rkl hunajaa

  • 1 tl srirachaa (voi jättää pois)

Aasialainen kurkkurelissi:

  • 1/2 kurkkua pilkottuna

  • 2 salottisipulia pilkottuna

  • 1 punainen chili pilkottuna

  • 2 rkl kalakastiketta

  • 2 rkl vettä

  • 1 rkl riisiviinietikkaa / valkoviinietikkaa

  • 1 rkl limen mehua

OHJEET :

Blendaa kaikki marinadin ainekset keskenään.

Marinoi broilerinpaloja marinadissa n. 30 minuuttia huoneen lämmössä.

Sekoita kaikki kurkkurelissin ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa.

Blendaa kaikki maapähkinä- eli sataykastikkeen ainekset keskenään.

Pujota marinoidut broilerinpalat grillitikkuihin.

Grillaa vartaita muutama minuutti kunnes liha on kypsä.

Valele ylijäänyttä marinadia vartaisiin grillauksen aikana.

Tarjoile grillatut vartaat kurkkurelissiin ja maapähkinä- eli sataykastikkeen kera.

bottom of page