KANAVARTAAT SATAY-KASTIKKEELLA JA KURKKURELISSI
Upeaa aasialaista katuruokaa parhaimillaan. Kookosmaidolla, limellä, sitruunaruoholla ja inkiväärillä marinoidut kanavartaat vievät jo kielen mennessään. Dippaile vielä pehmeään maapähkinä eli satay - kastikkeeseen ja raikkaaseen kurkkurelissiin. Olet makujen äärillä !
50 min.
3-4:lle
AINEKSET:
-
400 g broilerin rintafilettä kuutioituna
Marinadi:
-
1 sitruunaruoho, valkoinen osa pilkottuna
-
1 salottisipuli
-
2 valkosipulinkynttä
-
1 dl kookosmaitoa
-
1 rkl inkivääri raastettuna
-
1 rkl limen puristettua mehua
-
1 rkl soijakastiketta
-
1 tl currya
-
1 tl kurkumaa
Maapähkinä- eli sataykastike:
-
1 dl maapähkinävoita
-
1 dl kookosmaitoa
-
1 rkl tummaa soijakastiketta (tamari) / soijakastiketta
-
1 rkl hunajaa
-
1 tl srirachaa (voi jättää pois)
Aasialainen kurkkurelissi:
-
1/2 kurkkua pilkottuna
-
2 salottisipulia pilkottuna
-
1 punainen chili pilkottuna
-
2 rkl kalakastiketta
-
2 rkl vettä
-
1 rkl riisiviinietikkaa / valkoviinietikkaa
-
1 rkl limen mehua
OHJEET :
Blendaa kaikki marinadin ainekset keskenään.
Marinoi broilerinpaloja marinadissa n. 30 minuuttia huoneen lämmössä.
Sekoita kaikki kurkkurelissin ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa.
Blendaa kaikki maapähkinä- eli sataykastikkeen ainekset keskenään.
Pujota marinoidut broilerinpalat grillitikkuihin.
Grillaa vartaita muutama minuutti kunnes liha on kypsä.
Valele ylijäänyttä marinadia vartaisiin grillauksen aikana.
Tarjoile grillatut vartaat kurkkurelissiin ja maapähkinä- eli sataykastikkeen kera.