G-04GNWQW4Y1
top of page

MEKSIKOLAISET UUNIPERUNAT

Cheddar juustokastike kruunaa nämä meksikolaisella jauhelihakastikkeella täytetyt uuniperunat. Lisää jalapenoja joukkoon, jos haluat tulisempaa.

Aika

40 min.

Annos

4:lle

AINEKSET:

Meksikolainen jauhelihatäyte:


  • 400 g broilerin jauhelihaa

  • 1/2 keltainen paprika pilkottuna

  • 1/2 punainen paprika pilkottuna

  • 1/2 vihreä paprika pilkottuna

  • 1/2 dl maissia

  • 1 punasipuli hienonnettuna

  • öljyä paistamiseen


Taco mausteseos:


  • 2 tl chilijauhetta (voi jättää pois)

  • 2 tl juustokuminaa

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1 tl mustapippuria

  • 1/2 tl valkosipulijauhetta

  • 1/2 tl sipulijauhetta

  • 1/2 tl oreganoa

  • suolaa


Cheddar juustokastike:


  • 200 g Valio Koskenlaskija cheddar viipaleita

  • 2 dl kermaa

OHJEET :

Uuniperunat:


Pese ja kuivaa perunat.

Pistele haarukalla tai terävällä veitsellä muutama reikä perunoihin.

Paista perunoita uunissa 225 asteessa n. 35 minuuttia.

Leikkaa perunoihin pitkittäisviilto ja puristele perunaa sivuista kasaan, jotta täytteelle tulee tilaa.

Täytä perunat ja tarjoile.


Meksikolainen jauhelihatäyte:


Kuullota punasipulia öljyssä pannulla n. minuutti pari.

Lisää jauheliha ja tacomausteseos ja ruskista.

Lisää paprikat ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää vähän vettä tarvittaessa.

Lisää lopuksi maissi ja anna kiehua vielä pari minuuttia.


Cheddar juustokastike:


Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi.

Lisää cheddar juustoviipaleet ja sekoita miedolla lämmöllä kunnes kastike on tasaista.

bottom of page