

MEKSIKOLAISET UUNIPERUNAT
Cheddar juustokastike kruunaa nämä meksikolaisella jauhelihakastikkeella täytetyt uuniperunat. Lisää jalapenoja joukkoon, jos haluat tulisempaa.

40 min.

4:lle
AINEKSET:
Meksikolainen jauhelihatäyte:
400 g broilerin jauhelihaa
1/2 keltainen paprika pilkottuna
1/2 punainen paprika pilkottuna
1/2 vihreä paprika pilkottuna
1/2 dl maissia
1 punasipuli hienonnettuna
öljyä paistamiseen
Taco mausteseos:
2 tl chilijauhetta (voi jättää pois)
2 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl sipulijauhetta
1/2 tl oreganoa
suolaa
Cheddar juustokastike:
200 g Valio Koskenlaskija cheddar viipaleita
2 dl kermaa
OHJEET :
Uuniperunat:
Pese ja kuivaa perunat.
Pistele haarukalla tai terävällä veitsellä muutama reikä perunoihin.
Paista perunoita uunissa 225 asteessa n. 35 minuuttia.
Leikkaa perunoihin pitkittäisviilto ja puristele perunaa sivuista kasaan, jotta täytteelle tulee tilaa.
Täytä perunat ja tarjoile.
Meksikolainen jauhelihatäyte:
Kuullota punasipulia öljyssä pannulla n. minuutti pari.
Lisää jauheliha ja tacomausteseos ja ruskista.
Lisää paprikat ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää vähän vettä tarvittaessa.
Lisää lopuksi maissi ja anna kiehua vielä pari minuuttia.
Cheddar juustokastike:
Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi.
Lisää cheddar juustoviipaleet ja sekoita miedolla lämmöllä kunnes kastike on tasaista.