top of page

TAIMENFILEE PERSILJA - VOIKASTIKKEELLA

Kun taimenta on tarjolla, sitä kannattaa ostaa. Taimen on nimittäin todella maukas kala. Valkoviini tuo persilja - voikastikkeeseen hienostuneen maun ja sopii hyvin kalan kaveriksi.

Tarjoile uusien perunoiden kanssa.

Taimenfilee persilja - voikastikkeella resepti. Kun taimenta on tarjolla, sitä kannattaa ostaa. Taimen on nimittäin todella maukas kala. Valkoviini tuo persilja - voikastikkeeseen hienostuneen maun ja sopii hyvin kalan kaveriksi. Tarjoile uusien perunoiden kanssa.
Aika

30 min.

Annos

4:lle

AINEKSET :
  • n. 500 g taimenfilee

  • suolaa ja pippuria

Persilja-voikastike

  • 150 g voita

  • 1.5 dl valkoviiniä

  • 1 salottisipuli hienonnettuna

  • 3 kevätsipulia hienonnettuna

  • 1 tl dijon sinappia

  • 1 tl hunajaa

  • pippuria

  • 1/2 dl tuoretta persiljaa

  • tilkka öljyä

OHJEET :

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Poista taimenen ruodot ja mausta filee suolalla ja pippurilla.

Paista n. 20 minuuttia.


Persilja - voikastike


Kuullota salottisipulia ja kevätsipulia öljyssä n. minuutin verran.

Lisää valkoviini ja pippuri ja anna kiehua puoleen. 

Ota kattila pois liedeltä.

Lisää voi vatkaamalla.

Lisää sinappi, hunaja, persilja.

bottom of page