top of page

LOHI ENDIIVIGRATIINI

Ranskalaisessa klassikkoreseptissä endiivit kääritään kinkulla, mutta kannattaa kokeilla myöskin tätä kylmäsavulohi versiota. Kaupassa endiivit saattavat joskus löytyä nimellä sikuri.

Tarjoile perunamuusin kanssa.

Lohi endiivigratiini resepti.  Ranskalaisessa klassikkoreseptissä endiivit kääritään kinkulla, mutta kannattaa kokeilla myöskin tätä kylmäsavulohi versiota. Kaupassa endiivit saattavat joskus löytyä nimellä sikuri. Tarjoile perunamuusin kanssa.
Aika

60 min.

Annos

2:lle

AINEKSET :
  • 2 kpl endiivejä

  • 200 g kylmäsavustettua lohta

  • 100 g katkarapuja

 

Kastike:

 

  • 35 g voita

  • 25 g jauhoja

  • 2 dl maitoa

  • 125 g emmental juustoraastetta

  • suolaa ja pippuria

OHJEET :

Leikkaa endiivit pituussuunnassa kahtia ja koverra vähän kantaa pois.

Höyrytä endiivejä n. 5-10 minuuttia ja anna jäähtyä.

Kääri lohi endiivien ympärille.

 

Tee kastike:

 

Kuumenna voi kattilassa.

Lisää jauhot ja ruskista n. minuutti.

Lisää maito pikkuhiljaa ja vispaa samalla, kunnes kastike paksuuntuu.

Lisää juusto, suola, pippuri ja anna juuston sulaa.

Kokoa:

 

Kaada uunivuoan pohjalle kastike.

Laita endiivirullat kastikkeen päälle.

Ripottele katkaravut.

Paista uunissa 180 asteessa n. 20-30 minuuttia.

bottom of page