LOHI ENDIIVIGRATIINI
Ranskalaisessa klassikkoreseptissä endiivit kääritään kinkulla, mutta kannattaa kokeilla myöskin tätä kylmäsavulohi versiota. Kaupassa endiivit saattavat joskus löytyä nimellä sikuri.
Tarjoile perunamuusin kanssa.
60 min.
2:lle
AINEKSET :
-
2 kpl endiivejä
-
200 g kylmäsavustettua lohta
-
100 g katkarapuja
Kastike:
-
35 g voita
-
25 g jauhoja
-
2 dl maitoa
-
125 g emmental juustoraastetta
-
suolaa ja pippuria
OHJEET :
Leikkaa endiivit pituussuunnassa kahtia ja koverra vähän kantaa pois.
Höyrytä endiivejä n. 5-10 minuuttia ja anna jäähtyä.
Kääri lohi endiivien ympärille.
Tee kastike:
Kuumenna voi kattilassa.
Lisää jauhot ja ruskista n. minuutti.
Lisää maito pikkuhiljaa ja vispaa samalla, kunnes kastike paksuuntuu.
Lisää juusto, suola, pippuri ja anna juuston sulaa.
Kokoa:
Kaada uunivuoan pohjalle kastike.
Laita endiivirullat kastikkeen päälle.
Ripottele katkaravut.
Paista uunissa 180 asteessa n. 20-30 minuuttia.