top of page
![Ruokanurkka logo new](https://static.wixstatic.com/media/6196cb_d92f66c3052540108c99ff955ed1e17c~mv2.png/v1/fill/w_625,h_109,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Ruokanurkka%20logo%20new.png)
LOHI ENDIIVIGRATIINI
Ranskalaisessa klassikkoreseptissä endiivit kääritään kinkulla, mutta kannattaa kokeilla myöskin tätä kylmäsavulohi versiota. Kaupassa endiivit saattavat joskus löytyä nimellä sikuri.
Tarjoile perunamuusin kanssa.
![Lohi endiivigratiini resepti. Ranskalaisessa klassikkoreseptissä endiivit kääritään kinkulla, mutta kannattaa kokeilla myöskin tätä kylmäsavulohi versiota. Kaupassa endiivit saattavat joskus löytyä nimellä sikuri. Tarjoile perunamuusin kanssa.](https://static.wixstatic.com/media/6196cb_de9943015db047a198d3b5c44cbff38d~mv2.jpg/v1/fill/w_935,h_723,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Avokadopasta.jpg)
![Aika](https://static.wixstatic.com/media/6196cb_3b559ad5a4f2461dacae8916b31d60ab~mv2_d_1331_1511_s_2.png/v1/fill/w_14,h_16,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_3,enc_auto/Clock.png)
60 min.
![Annos](https://static.wixstatic.com/media/6196cb_61eccb766a9040979de9f24636852036~mv2.png/v1/fill/w_16,h_16,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,blur_3,enc_auto/Cutlery.png)
2:lle
AINEKSET :
-
2 kpl endiivejä
-
200 g kylmäsavustettua lohta
-
100 g katkarapuja
Kastike:
-
35 g voita
-
25 g jauhoja
-
2 dl maitoa
-
125 g emmental juustoraastetta
-
suolaa ja pippuria
OHJEET :
Leikkaa endiivit pituussuunnassa kahtia ja koverra vähän kantaa pois.
Höyrytä endiivejä n. 5-10 minuuttia ja anna jäähtyä.
Kääri lohi endiivien ympärille.
Tee kastike:
Kuumenna voi kattilassa.
Lisää jauhot ja ruskista n. minuutti.
Lisää maito pikkuhiljaa ja vispaa samalla, kunnes kastike paksuuntuu.
Lisää juusto, suola, pippuri ja anna juuston sulaa.
Kokoa:
Kaada uunivuoan pohjalle kastike.
Laita endiivirullat kastikkeen päälle.
Ripottele katkaravut.
Paista uunissa 180 asteessa n. 20-30 minuuttia.
bottom of page