KATKARAVUT TAMARIND - KASTIKKEESSA
Vähän happamuutta, vähän kirpeyttä, vähän makeaa, hieman tulisuutta ja ripaus unamia.
Siitä on tamarind - kastike tehty. Täydellinen makumaailman ilotulitus !
15-20 min.
2:lle
AINEKSET :
-
200 g jättikatkarapuja
-
3 salottisipulia tai 2 pientä punasipulia hienonnettuna
-
3 punaista chiliä hienonnettuna
-
4 valkosipulinkynttä murskattuna
-
1.5 rkl tamarind tahnaa
-
1.5 rkl hunajaa
-
1.5 rkl kalafondia
-
1 rkl kalakastiketta
-
n. 0.5-1 dl vettä
-
1/2 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
-
kevätsipulia koristeluun
OHJEET :
Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä n. minuutin verran.
Lisää chili ja kuullota vielä n. toinen minuutti.
Lisää tamarind tahna, hunaja, kalafondi, kalakastike ja vesi anna kiehua pari kolme minuuttia.
Lisää kastikkeeseen katkaravut, tuore korianteri ja paista kunnes katkaravut ovat kypsiä n. minuutti pari.
Koristele kevätsipulilla ja tarjoile.