G-04GNWQW4Y1
top of page

KALAPUIKOT JA TARTARKASTIKE

Itsetehdyt kalapuikot ovat kaupan versioita maukkaampia.

Tarjoile pirtsakan tartarkastikkeen ja ranskalaisten kera.

Kalapuikot ja tartarkastike resepti. Itsetehdyt kalapuikot ovat kaupan versioita maukkaampia. Tarjoile pirtsakan tartarkastikkeen ja ranskalaisten kera.
Aika

30 min.

Annos

2:lle

AINEKSET :

Kalapuikot:


  • n. 250 g turskaa leikattuna kalapuikoiksi

  • vehnäjauhoja

  • n. 50 g pankojauhoja

  • 1 kananmuna kevyesti vispattuna

  • 1 rkl paprikajauhetta

  • 1 kananmuna kevyesti vispattuna

  • voita paistamiseen


Tartarkastike:


  • 1/2 dl majoneesia

  • 1/2 dl ranskankermaa (creme fraiche)

  • 2 rkl persiljaa hienonnettuna

  • 2 rkl maustekurkkua hienonnettuna

  • 2 rkl kapriksia hienonnettuna

  • 1 rkl sitruunan kuorta raastettuna

OHJEET :

KALAPUIKOT:

 

Blendaa pankojauho ja paprikajauhe keskenään.

 

Pyöritä kalapuikot ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja sitten pankojauhoseoksessa.

 

Paista pannulla voissa n. 1.5 - 2 minuuttia per puoli, kunnes kala on kypsä ja pinta kauniin ruskea.

 

 

TARTARKASTIKE:

 

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

bottom of page