KALAPUIKOT JA TARTARKASTIKE
Itsetehdyt kalapuikot ovat kaupan versioita maukkaampia.
Tarjoile pirtsakan tartarkastikkeen ja ranskalaisten kera.
30 min.
2:lle
AINEKSET :
Kalapuikot:
n. 250 g turskaa leikattuna kalapuikoiksi
vehnäjauhoja
n. 50 g pankojauhoja
1 kananmuna kevyesti vispattuna
1 rkl paprikajauhetta
1 kananmuna kevyesti vispattuna
voita paistamiseen
Tartarkastike:
1/2 dl majoneesia
1/2 dl ranskankermaa (creme fraiche)
2 rkl persiljaa hienonnettuna
2 rkl maustekurkkua hienonnettuna
2 rkl kapriksia hienonnettuna
1 rkl sitruunan kuorta raastettuna
OHJEET :
KALAPUIKOT:
Blendaa pankojauho ja paprikajauhe keskenään.
Pyöritä kalapuikot ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja sitten pankojauhoseoksessa.
Paista pannulla voissa n. 1.5 - 2 minuuttia per puoli, kunnes kala on kypsä ja pinta kauniin ruskea.
TARTARKASTIKE:
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.