INTIALAINEN VOIKANA
eli BUTTER CHICKEN
Butter chicken eli voikana on Intialaisen keittiön klassikkoruoka ja löytyy taatusti jokaisesta Intialaisesta ravintolasta ympäri maailman.
Todella maukasta ja yllättävän helppo tehdä myös kotikeittiössä !
40 min.
4:lle
AINEKSET:
-
400 g kananpaistia paloiteltuna
-
400 g tomaattimurskaa
-
100 g turkkilaista jogurttia
-
2 sipulia
-
4 valkosipulinkynttä murskattuna
-
4 rkl raastettua inkivääriä
-
2 tl garam masalaa
-
1 tl juustokuminaa
-
1 tl paprika jauhetta / chili jauhetta
-
1 tl kurkumaa
-
2 kpl laakerin lehteä
-
4 rkl voita
-
1/2 limen mehu
-
suolaa
-
korianteria koristeluun
OHJEET :
Pilko molemmat sipulit ohuiksi puolikkaiksi renkaiksi.
Ruskista kananpalat voissa pannulla kypsiksi.
Ota kananpalat pannulta pois myöhempään käyttöön.
Kuullota sipulia pannulla voissa noin minuutin verran.
Lisää valkosipuli, inkivääri, juustokumina, garam masala, paprikajauhe / chilijauhe, kurkuma, laakerinlehdet ja paahda mausteita n. pari minuuttia.
Lisää tomaattimurska ja suola ja anna kiehua n. 10 minuuttia välillä sekoittaen.
Lisää kananpaisti ja keitä vielä n. 10 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
Sammuta liesi ja anna hieman jäähtyä.
Lisää lopuksi jogurtti ja limen mehu.
Koristele tuoreella korianterilla.