DIJON KANAPATA
Helposti valmistuva ranskalainen kanapata haudutetaan valkoviinissä, maustetaan tuoreella rakuunalla, Dijon sinapilla ja valkosipulilla.
Loistava valinta juhlapäiviin !
Viinivinkki: Chileläinen Mayu Riesling 2019 sopii täydellisesti ruoanlaittoon sekä ruokajuomaksi.
n. 45 min.
4:lle
AINEKSET:
-
4 kananpaistia luineen ja nahkoineen
-
200 g herkkusieniä halkaistuna puoleksi
-
2 sipulia viipaloituna puolirenkaiksi
-
2-3 valkosipulinkynttä murskattuna
-
4 dl kuivaa valkoviiniä
-
3 rkl Dijon sinappia
-
2 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
-
1/2 dl kuohukermaa
-
öljyä paistamiseen
-
suolaa ja pippuria
OHJEET :
Paista kananpaistin pinta pannulla kauniin ruskeaksi joka puolelta n. 5 minuuttia.
Ota kananpaistit syrjään.
Kuullota herkkusienet ruskeaksi ja ota syrjään.
Lisää öljyä ja kuullota pannulla sipulia ja valkosipulia pari minuuttia.
Lisää sinappi, rakuuna ja valkoviini ja anna hautua n. 2 minuuttia.
Lisää kananpaistit ja herkkusienet takaisin pannulle ja anna hautua n. 15 minuuttia kannen alla.
Lisää kuohukerma, suola ja pippuri ja anna vielä hautua n. 10 - 15 minuuttia ilman kantta, kunnes kananpaistit ovat kypsiä.