top of page
Dijon kanapata resepti. Helposti valmistuva ranskalainen kanapata haudutetaan valkoviinissä, maustetaan tuoreella rakuunalla, Dijon sinapilla ja valkosipulilla. Loistava valinta juhlapäiviin ! ​ Viinivinkki: Chileläinen Mayu Riesling 2019 sopii täydellisesti ruoanlaittoon sekä ruokajuomaksi.

DIJON KANAPATA

Helposti valmistuva ranskalainen kanapata haudutetaan valkoviinissä, maustetaan tuoreella rakuunalla, Dijon sinapilla ja valkosipulilla.

Loistava valinta juhlapäiviin !

​

Viinivinkki: Chileläinen Mayu Riesling 2019 sopii täydellisesti ruoanlaittoon sekä ruokajuomaksi.

Aika

n. 45 min.

Annos

4:lle

AINEKSET:
  • 4 kananpaistia luineen ja nahkoineen

  • 200 g herkkusieniä halkaistuna puoleksi

  • 2 sipulia viipaloituna puolirenkaiksi

  • 2-3 valkosipulinkynttä murskattuna

  • 4 dl kuivaa valkoviiniä

​

 

  • 3 rkl Dijon sinappia

  • 2 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna

  • 1/2 dl kuohukermaa

  • öljyä paistamiseen

  • suolaa ja pippuria

OHJEET :

Paista kananpaistin pinta pannulla kauniin ruskeaksi joka puolelta n. 5 minuuttia.

Ota kananpaistit syrjään.

Kuullota herkkusienet ruskeaksi ja ota syrjään.

Lisää öljyä ja kuullota pannulla sipulia ja valkosipulia pari minuuttia.

Lisää sinappi, rakuuna ja valkoviini ja anna hautua n. 2 minuuttia.

Lisää kananpaistit ja herkkusienet takaisin pannulle ja anna hautua n. 15 minuuttia kannen alla.

Lisää kuohukerma, suola ja pippuri ja anna vielä hautua n. 10 - 15 minuuttia ilman kantta, kunnes kananpaistit ovat kypsiä.

bottom of page