MALTALAINEN KALAKEITTO
eli ALJOTTA
Simppeli maltalainen tomaattinen kalakeitto maustetaan sitruunalla, meiramilla ja mintulla. Dippaile vastapaistettua leipää kastikkeeseen ja nauti !
45 min.
2:lle
AINEKSET:
-
250 g ahventa / kuhaa / siikaa
-
tummaa riisiä
-
210 g tomaattimurskaa
-
1 rkl tomaattipyreetä
-
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
-
1 sipuli hienonnettuna
-
4 valkosipulinkynttä murskattuna
-
5 dl valmista kalalientä
-
1 tl kuivattua meiramia
-
tuoretta minttua
-
sitruunamehua
-
suolaa
-
öljyä paistamiseen
OHJEET :
Keitä riisi erillisessä kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi (2:lle).
Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä minuutti pari.
Lisää valkoviini ja anna hautua puoleen.
Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, meirami ja suola ja anna kiehahtaa.
Lisää kalaliemi ja anna kiehua n. 10 minuuttia.
Lisää keitetty riisi ja kala ja anna vielä kiehua muutama minuutti, kunnes kala on kypsä.
Koristele tuoreilla mintunlehdillä ja pursota sitruunamehua joukkoon tarjoilun yhteydessä.