HERKKUSIENILLÄ TÄYTETYT KESÄKURPITSAT
Makoisat kesäkurpitsat täytetään herkkusienillä, ricotta juustolla, pinaatilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä ja annetaan paistua uunissa kypsäksi. Tämä ihana kasvisherkku tarjoillaan sellaisenaan tai esimerkiksi salaatin kanssa.
Alle 60 min.
4:lle
AINEKSET :
4 pientä pyöreää kesäkurpitsaa
200 g tummia herkkusieniä pilkottuna
150 g ricotta juustoa
n. 65 g tuoretta pinaattia
1/2 dl pinjansiemeniä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
suolaa ja pippuria
öljyä
OHJEET :
Leikkaa kesäkurpitsasta yläosa pois ja koverra sisus ulos.
Paahda pinjansiemeniä pannulla ilman öljyä kauniin ruskeiksi.
Kuullota pannulla sipulia ja valkosipulia n. minuutin verran.
Lisää herkkusienet, suola ja pippuri ja paista vielä n. 5 - 10 minuuttia.
Lisää ihan lopuksi pinaatti ja paista vielä noin minuutin verran. Anna jäähtyä.
Lisää ricotta ja pinjansiemenet ja sekoita hyvin.
Täytä kesäkurpitsat herkkusienitäytteellä.
Paista uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia.