top of page
SATEENKAARI - LETUT
Värikkäät väriläiskät lautaselle. Sateenkaaren väriset letut. Pinaatti, punajuuri ja bataatti maustettuna lettutaikinaan antaa myöskin upean maun näille aurinkoisille letuille. Nämä letut täytetään suolaisilla täytteillä ja kastikkeilla oman maun mukaan.
n. 24 kpl per taikina
PUNAJUURILETUT
-
200 g punajuurta keitettynä
-
3 dl vehnäjauhoja
-
5 dl maitoa
-
2 kananmunaa
-
suolaa ripauksellinen
-
voita paistamiseen
Soseuta keitetty punajuuri blenderissä tai sauvasekoittimella.
Vatkaa keskenään punajuuri, maito, vehnäjauhot, munat ja suola.
Anna taikinan turvota hetki.
Paista letut kuumalla pannulla. Lisää pieni nokare voita pannulle ennen jokaisen letun paistamista.
BATAATTILETUT
-
200 g bataattia keitettynä
-
3 dl vehnäjauhoja
-
5 dl maitoa
-
2 kananmunaa
-
suolaa ripauksellinen
-
voita paistamiseen
Soseuta keitetty bataatti blenderissä tai sauvasekoittimella.
Vatkaa keskenään punajuuri, maito, vehnäjauhot, munat ja suola.
Anna taikinan turvota hetki.
Paista letut kuumalla pannulla. Lisää pieni nokare voita pannulle ennen jokaisen letun paistamista.
PINAATTILETUT
-
150 - 200 g tuoretta pinaattia
-
3 dl vehnäjauhoja
-
5 dl maitoa
-
2 kananmunaa
-
suolaa ripauksellinen
-
voita paistamiseen
Hienonna tuore pinaatti blenderissä tai sauvasekoittimella.
Vatkaa keskenään pinaatti, maito, vehnäjauhot, munat ja suola.
Anna taikinan turvota hetki.
Paista letut kuumalla pannulla. Lisää pieni nokare voita pannulle ennen jokaisen letun paistamista.
TÄYTTEET:
-
tomaattia
-
kurkkua
-
maissia
-
chiliä
-
punasipulia
-
salaattia
-
fetajuustoa
-
kylmäsavustettua lohta
-
paistettuja herkkusieniä
-
paistettua naudan sisäfilettä
-
paistettua kananpaistia
-
paistettuja jättikatkarapuja
RANCH-DIPPI
-
1 dl ranskankermaa (creme fraiche)
-
1 dl majoneesia
-
1 tl kuivattua tilliä
-
1 tl kuivattua ruohosipulia
-
1 tl kuivattua persiljaa
-
1/2 tl sipulijauhetta
-
1/2 valkosipulijauhetta
-
ripaus mustapippuria
-
ripaus suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
PUNAJUURIHUMMUS
-
1 tölkki / purkki kikherneitä
-
n. 100 g keitettyjä punajuuria
-
1/2 dl oliiviöljyä
-
2 rkl sitruunamehua
-
1/2 tl juustokuminaa
-
suolaa ja pippuria
Koristeluun:
-
seesaminsiemeniä
-
kevätsipulia hienonnettuna
Sekoita kaikki hummuksen ainekset yhteen ja blendaa tasaiseksi massaksi.
Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Koristele kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
GUACAMOLE
-
2 isoa avokadoa
-
1 tomaatti
-
1 punainen chili pilkottuna pieneksi (voi jättää pois)
-
1 pieni punasipuli pilkottuna pieneksi
-
1-2 rkl limen mehua
-
1 rkl oliiviöljyä
-
korianteria hienonnettua oman maun mukaan
-
ripaus suolaa
Murskaa avokadot (poista kuoret ja siemenet) esmes. perunasurvimella.
Poista tomaatista siemenet (sisälmys) ja leikkaa pieniksi paloiksi.
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
TZATZIKI
-
2 dl turkkilaista jogurttia
-
200 g kurkkua
-
2 valkosipulinkynttä murskattuna
-
1 rkl kreikkalaista extra virgin oliiviöljyä
-
1 tl valkoviinietikkaa
-
1 rkl tilliä hienonnettuna
-
hyppysellinen merisuolaa
Sekoita jogurtti, valkosipuli, oliiviöljy ja etikka keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.
Kuori kurkku pystysuunnassa raidalliseksi.
Raasta kurkku ja laita se siivilään valumaan.
Lisää kurkkuun hyppysellinen suolaa ja painele nesteitä pois.
Sekoita lopuksi kurkku ja tilli jogurttiin ja tarjoile.
bottom of page