TORTILLAT JA TACOTÄYTE
Kokeile maustaa jauhelihatäyte itse tehdyllä meksikolaisella taco mausteella. Voit tehdä samalla maustetta tupla-annoksen seuraavaan kertaan. Maukkaat tortillat valmistat durum-vehnäjauhoista.
Alle 60 min.
4-6:lle
AINEKSET :
Tortillat:
-
5.5 dl durum-vehnäjauhoja
-
2 dl vettä
-
1/2 dl öljyä
-
1/2 tl suolaa
Tacotäyte:
-
400 g naudan jauhelihaa
-
200 g tomaattimurskaa
-
1 tölkki / prk kidneypapuja
-
1 dl maissia
-
1 punasipuli hienonnettuna
-
2 valkosipulinkynttä murskattuna
-
n. 1 dl vettä
-
öljyä paistamiseen
-
taco maustetta
Lisäksi:
-
avocadoa
-
crème fraiche (ranskankermaa)
-
punasipulia
-
korianteria
Taco mausteseos:
-
2 tl chilijauhetta (voi jättää pois)
-
2 tl jeeraa (juustokuminaa)
-
1 tl paprikajauhetta
-
1 tl mustapippuria
-
1 tl suolaa
-
1/2 tl valkosipulijauhetta
-
1/2 tl sipulijauhetta
-
1/2 tl oreganoa
OHJEET :
Tortillat:
Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi.
Kauli taikinasta pyöreitä levyjä.
Paista tortilloja kuumalla pannulla ilman rasvaa molemmin puolen niin, että tortillat saavat hivenen rusehtavia pilkkuja.
Tacotäyte:
Kuullota öljyssä pannulla sipulia ja valkosipulia minuutti.
Lisää jauheliha ja paista ruskeaksi.
Lisää taco mausteseos ja paista minuutti pari.
Lisää tomaattimurska, kidneypavut, maissi ja vesi ja anna hautua n. 20 minuuttia miedolla lämmöllä.
Täytä tortillat tacotäytteellä, avokadolla, ranskankermalla, punasipulilla ja koristele korianterilla.
Taco mausteseos:
Sekoita kaikki mausteseoksen aineet yhteen.