G-04GNWQW4Y1
top of page

TORTILLAT JA TACOTÄYTE

Kokeile maustaa jauhelihatäyte itse tehdyllä meksikolaisella taco mausteella. Voit tehdä samalla maustetta tupla-annoksen seuraavaan kertaan. Maukkaat tortillat valmistat durum-vehnäjauhoista.

Avokadopasta
Aika

Alle 60 min.

Annos

4-6:lle

AINEKSET :

Tortillat:

 

  • 5.5 dl durum-vehnäjauhoja

  • 2 dl vettä

  • 1/2 dl öljyä

  • 1/2 tl suolaa

Tacotäyte:

 

  • 400 g naudan jauhelihaa

  • 200 g tomaattimurskaa

  • 1 tölkki / prk kidneypapuja

  • 1 dl maissia

  • 1 punasipuli hienonnettuna

  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna

  • n. 1 dl vettä

  • öljyä paistamiseen

  • taco maustetta

 

Lisäksi:

 

  • avocadoa

  • crème fraiche (ranskankermaa)

  • punasipulia

  • korianteria

Taco mausteseos:

 

  • 2 tl chilijauhetta (voi jättää pois)

  • 2 tl jeeraa (juustokuminaa)

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 1 tl mustapippuria    

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 tl valkosipulijauhetta

  • 1/2 tl sipulijauhetta

  • 1/2 tl oreganoa

OHJEET :

Tortillat:

Sekoita ainekset keskenään kimmoisaksi taikinaksi.

Kauli taikinasta pyöreitä levyjä.

Paista tortilloja kuumalla pannulla ilman rasvaa molemmin puolen niin, että tortillat saavat hivenen rusehtavia pilkkuja. 

Tacotäyte:

Kuullota öljyssä pannulla sipulia ja valkosipulia minuutti.

Lisää jauheliha ja paista ruskeaksi.

Lisää taco mausteseos ja paista minuutti pari.

Lisää tomaattimurska, kidneypavut, maissi ja vesi ja anna hautua n. 20 minuuttia miedolla lämmöllä.

Täytä tortillat tacotäytteellä, avokadolla, ranskankermalla, punasipulilla ja koristele korianterilla.

Taco mausteseos:

Sekoita kaikki mausteseoksen aineet yhteen.

bottom of page