KAALIKÄÄRYLEET
Kaalikääryleistä saa lihaisemmat, kun jättää riisin tai ohrasuurimot pois täytteestä. Raakaa jauhelihaa voi myös käyttää täytteenä, koska paistuvat uunissa muutenkin. Siirappi valaa kaalin pintaan paahtuessaan ihanan maun makean ystäville !
Yli 60 min.
4:lle
AINEKSET :
-
iso keräkaali
-
400 g naudan jauhelihaa
-
1 sipuli hienonnettuna
-
2 rkl siirappia
-
1 tl kuivattua timjamia
-
valmista lihalientä
-
öljyä paistamiseen
-
suolaa ja pippuria
OHJEET :
Koverra kaalin kova kanta pois.
Keitä kaalia isossa kattilassa lihaliemessä ja revi haarukalla aina pehmenneet uloimmat lehdet irti ja laita syrjään. Älä heitä keitinlientä kokonaan pois !
Ohenna veitsellä kaalinlehtien paksut lehtiruodot.
Kuullota sipulia pannulla öljyssä n. minuutti pari ja anna hieman jäähtyä.
Sekoita sipuli, raaka jauheliha ja mausteet keskenään. Voit lisätä seokseen myös hienonnettua kaalta mitä on jäänyt ylimääräiseksi.
Nosta jokaiselle kaalinlehdelle reilusti täytettä ja kääri kääryleiksi.
Lado kääryleet uunivuokaan ja valuta päälle siirappia.
Paista uunissa 175 asteessa 1 - 1.5 tunnin ajan, kunnes jauheliha on sisältä kypsä ja kääryleet saaneet kauniin värin pintaan.
Kääntele ja valele kääryleitä välillä keitinliemellä paistamisen aikana.