top of page
HIRVENKÄRISTYS
Käristyslihaa saat parhaiten jäisestä hirvenpaistista vuolemalla siivuja terävällä puukolla tai käyttämällä viipalointikonetta. Pekoni tuo ruokaan savuisuutta ja katajanmarjat muistuttavat metsästä. Parhaimmillaan pitkään uunissa haudutettuna !
Yli 60 min.
4:lle
AINEKSET :
-
500 g hirven paistia siivutettuina ohueiksi viipaleiksi
-
100 g pekonia pilkottuna
-
2 sipulia hienonnettuna
-
2 kpl laakerinlehtiä
-
5 kpl maustepippuria
-
5 kpl katajanmarjoja
-
1/2 tl kuivattua rosmariiniä
-
1/2 tl kuivattua timjamia
-
3 dl olutta
-
suolaa ja pippuria
-
voita paistamiseen
OHJEET :
Kuumenna voi pannulla ja käristä hirvenliha useammassa erässä ruskeaksi.
Kuullota sipulia ja pekonia padassa pari minuuttia.
Lisää hirvenliha, mausteet ja olut pataan ja sekoita hyvin.
Paista uunissa kannen alla 125 asteessa n. 2 tuntia.
bottom of page