VIHREÄ MINESTRONEKEITTO
Vihreän minestronekeiton maustamiseen käytetään parmesaanijuustosta jäänyttä kantapalaa. Kyllä se pala, minkä normaalisti heittäisi roskiin ! Mutta ei kannata, koska se antaa loistavan maun tähän terveelliseen vihreistä kasviksista valmistettuun kasviskeittoon.
30 min.
2-3:lle
AINEKSET :
1 purkki / tölkki valkopapuja
2 sellerin vartta pilkottuna
1 vihreä paprika pilkottuna
1.5 dl herneitä
1/2 kesäkurpitsa pilkottuna
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
pinaattia iso kourallinen
6-8 dl valmista kavislientä
parmesaanijuuston kantapala
1 tl kuivattua persiljaa
suolaa ja pippuria
öljyä
koristeluun:
parmesaanijuustolastuja
OHJEET :
Kuullota sipulia ja valkosipulia kattilassa noin minuutin verran.
Lisää selleri, paprika ja kesäkurpitsa ja kuullota vielä pari minuuttia.
Lisää kasvisliemi, parmesaanijuustopala, kuivattu persilja, suola ja pippuri ja anna kiehua n. 5 minuuttia.
Lisää valkopavut ja herneet ja anna vielä kiehua n. 5 minuuttia.
Lisää lopuksi pinaatti ja kiehauta vielä n. minuutti.
Ripottele päälle parmesaanijuustolastuja tarjoilun yhteydessä.