
PÄHKINÄINEN KURPITSAKEITTO
Myskikurpitsasta, serrano kinkusta ja cashew pähkinöistä syntyy syntisen hyvä kermainen keitto ilman kermaa. Täydellinen maku ja niin lämmittävää ! Tee vielä kaveriksi voitaikinapuikot serranokinkulla.


30 min.

4:lle
AINEKSET :
Keitto:
300 g myskikurpitsaa pilkottuna
50 g serrano kinkkua viipaloituna
1 dl cashew pähkinöitä
1 salottisipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
4 dl vettä
1 rkl tuoretta rosmariinia (irroita rosmariinin lehdet varresta)
suolaa ja valkopippuria
öljyä tai voita paistamiseen
Voitaikinapuikot serranokinkulla:
voitaikinaa / torttutaikinaa
serrano kinkkua
kananmuna kevyesti vispattuna
OHJEET :
Keitto:
Paahda cashew pähkinät kuumalla pannulla ilman öljyä ruskeiksi.
Kuullota sipulia ja valkosipulia kattilassa öljyssä tai voissa minuutin verran.
Lisää serrano kinkku ja pähkinät (voit jättää osan pähkinöistä koristeeksi). Paista pari minuuttia.
Lisää kurpitsan palat ja freesaa niihin makua ja väria parin minuutin verran.
Lisää vesi ja mausteet ja anna kiehua n. 15-20 min. tai kunnes kurpitsan palat ovat pehmenneet.
Sekoita sauvasekoittimella pehmeäksi keitoksi.
Koristele cashew pähkinöillä ja voitaikinapuikoilla..
Voitaikinapuikot serranokinkulla:
Sulata valmis voitaikina / torttutaikina
Levitä koko taikinalevyn päälle serrano kinkkua tasaisesti
Voitele taikinalevyt kananmunalla.
leikkaa levyistä n. 1 cm levyisiä suikaleita.
Kierrä suikaleet ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.